Düşme Riskinin Azaltılmasına Yönelik Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
25 Ekim 2023

2.jpg
  • Düşme riski yüksek olan hastalarımızın oda kapısına veya yatak başına dört yaprak yonca figürü asılır. Lütfen yerini değiştirmeyiniz.
  • Takılıp düşme, ayağın kayması, yetersiz aydınlatma veya bas dönmesi, denge ve güç kaybı gibi hastalığa bağlı nedenlerden dolay düşme olay gerçekleşebilir.
  • Sağlık personelinin düşme konusunda sizlere yapacağı uyarlara ve bilgilendirmelere dikkat ediniz.
  • Refakatçiniz kısa süreliğine yanınızdan ayrılacaksa mutlaka sağlık personeline haber veriniz.
  • Yürüyeceğiniz alanlar ıslaksa görevli personele haber vererek zeminin paspaslamasını sağlayınız.
  • Kaygan zemin levhası gördüğünüz alanlardan geçerken daha dikkatli olunuz.
  • Sağlık personelinin odanızda yapacağı düzenlemelere uyunuz ve keyfi olarak düzenleme yapmayınız.
  • Yatağınızdan kalkmadan önce yatak kenarında bir süre dinlendikten sonra, eğer baş dönmeniz yoksa yavaşça kalkınız.
  • Hastane içerisinde terlik yerine rahat yürüyüş ayakkabısı giymeyi tercih ediniz.
  • Kullandığınız tekerlekli sandalye park halindeyken tekerleklerinin kilitli olmasına dikkat ediniz.
  • Banyo, tuvalet gibi ihtiyaçlarınız için refakatinizden/personelden yardım isteyiniz.
  • Karanlık bir ortama girmeden önce mutlaka ışığı açınız.
  • Hekiminiz uygun gördüğü sürece yanınızda mutlaka refakati bulundurunuz.
  • Hastane içerisinde yapmış oldunuz yürüyüşlerde tutunma barlarını kullanınız.
  • Odanızda bulunan eşyaların arızalanması durumunda sağlık personeline haber veriniz.
  • Yürüme destek cihazı veya tekerlekli sandalye kullanmıyorsanız kolay ulaşabileceğiniz şekilde yatağınıza yakın bir yerde bulundurunuz.
  • Tekerlekli sandalyenizi kullanırken denge ile ilgili bir sorun yaşıyorsanız sağlık personelinden kemer talebinde bulununuz.
  • Odanızda bulunan ve sık kullandığınız eşyalarınızı (bardak, telefon, peçete, kitap, gazete vb) yatağınıza yakın olacak şekilde yerleştiriniz.
  • Yatak kenarlıklarının sürekli yukarıda tutulmasına ve yatak tekerleklerinin kapalı olması dikkat ediniz.
  • Düşme olayı gerçekleşme olması durumunda personele haber veriniz.